Fysische klachten

Klik op de klacht die bij jou van toepassing is en ontdek welke behandeling voor jou van toepassing is of tips en tricks om deze tegen te gaan .

Door deze positieve ervaring, wat zorgde voor een betere vitaliteit, heb ik besloten om mijn algemene fitheid verder te ontplooien in Medifit.

Niet-fysische klachten

Er zijn ook heel wat niet-fysische klachten waarbij de experten van Medifit je kunnen helpen. Doordat er meerdere experten en disciplines in onze locatie te vinden zijn en deze nauw samenwerken, kunnen we na een intakegesprek bepalen welke behandeling voor jou het meest opportuun is. 

Heb jij moeite met één van volgende klachten? Medifit kan je helpen. Contacteer ons via onderstaand contactformulier voor meer info.

  • Vermoeidheid, futloosheid, verminderde energie
  • Draaiduiziligheid
  • Oorsuizen
  • Hormoonstoornissen zoals perimenopauze, PMS, schildklier- en bijnierproblemen
  • Hersenmist
  • Emotionele worstelingen zoals angst, depressie, doelloosheid, verdriet
  • Spijsverteringsproblemen
  • … 
hoofdpijn kinesitherapie Lievegem Medifit-Waarschoot
hoofdpijn kinesitherapie Lievegem Medifit-Waarschoot

Hoofdpijn?

Zowel osteopathie als kinesitherapie kunnen effectieve benaderingen zijn bij het verlichten van hoofdpijn. Osteopathie richt zich op het herstellen van de algehele balans in het lichaam, met speciale aandacht voor de structurele en functionele aspecten van het hoofd en de nek. Door middel van manuele technieken kan een osteopaat de spanning in spieren en gewrichten verminderen, waardoor hoofdpijnklachten kunnen afnemen.

Kinesitherapie, met de focus op oefeningen en mobilisatie, kan de spierkracht verbeteren, houdingsproblemen aanpakken en de algehele biomechanica optimaliseren, wat eveneens kan bijdragen aan het verminderen van hoofdpijn. 

nekpijn kinesitherapie Lievegem Medifit-Waarschoot

(Tussen)schouderpijn?

De manuele zachte handelingen van osteopathie dragen bij aan het verminderen van spanning en pijn in het schoudergebied.

Kinesitherapie daarentegen legt de nadruk op gerichte oefeningen om spierkracht te verbeteren, flexibiliteit te vergroten en de juiste biomechanica te herstellen. Beide disciplines werken vaak complementair, waarbij osteopathie de initiële normalisatie van de structuren verzorgt, gevolgd door kinesitherapeutische interventies om de stabiliteit en functie te optimaliseren. 

krampen kinesitherapie Lievegem Medifit-Waarschoot

Gespannen diafragma?

Een osteopaat kan effectief gespannen diafragma behandelen door middel van zorgvuldige, hands-on technieken. Door het toepassen van specifieke manipulaties en mobilisaties richt de osteopaat zich op het herstellen van de soepelheid en bewegingsvrijheid van het diafragma, een essentieel spier- en orgaanorgaan dat betrokken is bij ademhaling en stabiliteit. Deze benadering kan spanning verminderen, de ademhaling verbeteren en de algehele harmonie van het lichaam herstellen.

Dit kan in samenwerking met de kinesitherapeut. Door hands-on manipulaties en ademhalingsoefeningen kan die helpen bij het ontspannen van het diafragma, dat vaak gespannen is door stress, verkeerde ademhaling of andere factoren. 

heupklachten kinesitherapie Lievegem Medifit-Waarschoot

Heupklachten, bekken- of pubispijn?

Bij Medifit begrijpen we dat heupklachten, bekken- of pubispijn een aanzienlijke impact kunnen hebben op het dagelijks leven. Ons ervaren team van kinesitherapeuten en osteopaten staat klaar om individueel afgestemde behandelingen te bieden die gericht zijn op het verlichten van heup-, bekken- en pubispijn. Met een holistische benadering combineren we manuele therapie, specifieke oefeningen en pelvis revalidatie om de mobiliteit te verbeteren, spierbalans te herstellen en de onderliggende oorzaken van de klachten aan te pakken. 

kniepijn verhelpen Lievegem Medifit-Waarschoot

Kniepijn?

Las van kniepijn of knie-instabiliteit? Onze kinesitherapeuten richten zich op het versterken van de omliggende spieren, het verbeteren van de mobiliteit en het corrigeren van eventuele disbalans in de benen.

Daarnaast kan je ook terecht bij onze osteopaat. Hij past manuele technieken toe om de mobiliteit van gewrichten te herstellen en de algehele lichaamshouding te optimaliseren. Door deze complementaire benaderingen kunnen kinesitherapie en osteopathie samenwerken om de oorzaak van de knieproblemen aan te pakken, pijn te verminderen en stabiliteit te herstellen.

verrekking Lievegem Medifit-Waarschoot

Verrekking?

Bij Medifit bieden we gespecialiseerde kinesitherapie en osteopathie aan voor effectieve behandeling van kuitverrekkingen, spierscheuren en aanhoudende krampen. Onze ervaren therapeuten passen gerichte technieken toe om de spieren te mobiliseren, de bloedcirculatie te verbeteren en het herstelproces te versnellen. Door een holistische benadering streven we niet alleen naar het verlichten van de symptomen, maar ook naar het aanpakken van de onderliggende oorzaken. Op maat gemaakte behandelplannen, afgestemd op individuele behoeften, helpen we jou om snel en duurzaam te herstellen.

medische pedicure Lievegem

Voetpijn?

Afhankelijk van de oorzaak, kan hiel-, voetzool- of voetpijn kunnen doeltreffend worden aangepakt door een  benadering van kinesitherapie, osteopathie of medische pedicure. Tijdens een intakegesprek bepalen we samen de oorzaak en het behandelplan.

hoofdpijn kinesitherapie Lievegem Medifit-Waarschoot

Aangezichtspijn?

Zowel osteopathie en kinesitherapie kunnen effectieve benaderingen zijn bij het verlichten van aangezichtspijnen. Met een holistische aanpak richten osteopaten zich op het herstellen van de algehele balans in het lichaam, wat vaak een positieve invloed heeft op spanningen in het gezichtsgebied.

Kinesitherapeuten, aan de andere kant, zullen gerichte oefeningen en mobilisatietechnieken toepassen om de spieren rond het gezicht en de kaak te ontspannen en de algehele mobiliteit te bevorderen. Door het identificeren en aanpakken van de onderliggende oorzaken van aangezichtspijnen, dragen zowel osteopathie als kinesitherapie bij aan het verlichten van ongemak.

nekpijn kinesitherapie Lievegem Medifit-Waarschoot

Nekpijn?

Osteopathie richt zich op het herstellen van de balans in het lichaam door zachte manipulaties en mobilisaties, waarbij de osteopaat de oorzaak van de nekpijn aanpakt. Kinesitherapie biedt gerichte oefeningen en technieken om de spieren rond de nek te versterken, de mobiliteit te verbeteren en de houding te optimaliseren.

Beide therapieën werken vaak complementair, waarbij osteopathie helpt bij het herstel van structurele onevenwichtigheden en kinesitherapie zich richt op het verbeteren van de functie en kracht. Samen vormen ze een holistische aanpak om nekpijn te verhelpen en de algehele gezondheid van de nek te herstellen.

elleboogpijn kinesitherapie Lievegem Medifit-Waarschoot

Elleboog pijn?

Kinesitherapie is een effectieve benadering om elleboogpijn te verhelpen door gerichte oefeningen en technieken die de mobiliteit vergroten en de spierkracht verbeteren. Onze kinesitherapeuten evalueren de specifieke oorzaak van de elleboogpijn, zoals tendinitis of epicondylitis, en passen individuele behandelplannen aan. 

Ook osteopathie biedt een holistische benadering om elleboogpijn te verhelpen door zich te richten op het herstel van de optimale functie van de gewrichten, spieren en weefsels rondom de elleboog.

kinesitherapie Lievegem Medifit-Waarschoot

Uitstralingspijn in je arm of hand?

Uitstralingspijn ter hoogte van de arm of hand wordt bij Medifit doelgericht aangepakt. Onze deskundige therapeuten, met een focus op medische fitness en kinesitherapie, bieden een individuele benadering om de oorzaak van de uitstralingspijn te identificeren. Met behulp van gespecialiseerde oefeningen, mobilisatietechnieken en gerichte rehabilitatie, streven we ernaar om de pijn te verlichten, de mobiliteit te herstellen en de algehele functie te verbeteren. 

henia behandelen

Spierklachten?

Bij Medifit staan we klaar om spierklachten zoals die in de hamstrings, adductoren en quadriceps effectief aan te pakken. Onze gespecialiseerde therapeuten passen een doelgerichte benadering toe, gebruikmakend van diverse technieken, waaronder manuele therapie en specifieke oefeningen. Door middel van een persoonlijk behandelplan streven we naar het verminderen van pijn, het herstellen van spierfuncties en het optimaliseren van mobiliteit. Ook osteopathie kan op een meer holistische wijze de oorzaak van het probleem achterhalen en aanpakken.

enkelpijn Medifit-Waarschoot

Enkelpijn?

Kinesitherapie en osteopathie vormen een effectieve aanpak voor het verlichten van enkelpijn en het behandelen van instabiliteit. Kinesitherapeuten richten zich op het versterken van de omliggende spieren, het verbeteren van de mobiliteit en het corrigeren van eventuele disbalans in de enkel.

Osteopaten passen manuele technieken toe om de mobiliteit van gewrichten te herstellen en de algehele lichaamshouding te optimaliseren. Door deze complementaire benaderingen kunnen kinesitherapie en osteopathie samenwerken om de oorzaak van de problemen aan te pakken, pijn te verminderen en stabiliteit te herstellen.