Osteopathie

In de osteopathische behandeling staat het opsporen en verhelpen van de oorzaak van verlies aan beweeglijkheid centraal. We behandelen niet alleen klachten maar we zoeken ook naar het ontstaan ervan. De osteopaat denkt holistisch en zal dus steeds naar de “gehele” mens kijken. Geert zal zich niet laten “misleiden” door de klacht alleen. De samenhang van alle bewegingen in het lichaam is het terrein van de osteopaat.

Osteopaat Geert

Osteopathie bij baby's

Kinderen ontwikkelen zich op allerlei vlakken. Ze groeien, hun spraak en motoriek ontwikkelt zich en als persoon vormen zij zich meer en meer. Al deze aspecten maken dat ieder kind een unieke benadering vergt. Als er een bepaalde problematiek optreedt in één van de aspecten van het ontwikkelen heeft dit invloed op de totale ontwikkeling van het kind. Deze kunnen dankzij osteopathie aangepakt worden.

osteopathie kinderen Lievegem Medifit-Waarschoot

Osteopathie bij kinderen

Osteopathie is door zijn zachtheid en efficiëntie een geneeswijze welke uitermate geschikt is voor kinderen. Door de zachte mobilisatie en manipulatietechnieken zijn bijwerkingen zeldzaam en wordt behandeling door het kind als aangenaam ervaren.

Het leuke is dat kinderen osteopathie als fun ervaren!

osteopathie Lievegem Medifit-Waarschoot

Osteopathie bij volwassenen

Tijdens het volwassen en ouder worden kunnen allerlei klachten ontstaan. De spanning van ons lichaamsweefsel verandert, de vitaliteit neemt af, en dat kan allerlei lichaamsfuncties beïnvloeden. Vaak herstelt het lichaam zichzelf. Als de verstoring echter zo sterk is dat het lichaam dit niet meer kan, dan kan osteopathie de helpende hand bieden.

Door deze positieve ervaring, wat zorgde voor een betere vitaliteit, heb ik besloten om mijn algemene fitheid verder te ontplooien in Medifit.

Veelgestelde vragen over osteopathie

Osteopathie is een vorm van manuele therapie die zich richt op het herstellen van de balans in het lichaam door het manipuleren van spieren, gewrichten en weefsels. Het streeft naar het bevorderen van het natuurlijke genezingsproces van het lichaam.

Osteopathie is één van de zachtste en veiligste behandelmethodes.

Gezien er zo goed als geen schadegevallen zijn is de burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering van een Belgische osteopaat één van de laagste van het medische corps !!

Eerste consult, anamnese, onderzoek én behandeling kost 80 €

Opvolgconsult : 60 €

Eerste consult, anamnese, onderzoek én behandeling duurt 60′

Opvolgconsult neemt 40′ in beslag. 

Indien een opvolgconsult langer zou moeten duren, laten we dit weten en bedraagt de kost hetzelfde als een eerste consult (€80).

Het aantal benodigde behandelingen varieert afhankelijk van de aard en de ernst van de klachten. Geert zal een behandelplan opstellen en dit met u bespreken.

Omdat de osteopathische zorg (nog) niet opgenomen is in de “verplichte ziekteverzekering” (RIZIV), wordt de tussenkomst ervan sinds 2000 door de mutualiteiten (ziekenfondsen) georganiseerd via hun “bijkomende verzekering”. Op dit moment is er veel beweging om deze tussenkomst op te trekken en zijn er nogal verschillen tussen de ziekenfondsen.

Geert Baert is DO-MROB en betekent dat hij geDiplomeerd Osteopaat én geRegistreerd Member is als Osteopaat in België Dus u krijgt een attest osteopathie waardoor er een deel terug betaald wordt door het ziekenfonds.

Neen, je kan rechtstreeks bij de osteopaat terecht. Osteopaten werken in eerste lijn. Je hebt dus geen voorschrift van een arts nodig om op consultatie te komen. Het is wel aangeraden, indien je over recente onderzoekingen (vb. Beeldvorming, RX, CT, NMR, echo,…) beschikt, deze mee te brengen.

Contacteer ons