osteopathie Lievegem Medifit-Waarschoot

Top osteopaat ontsluiert het geheim van osteopathie bij discus hernia​

Geert Baert, top osteopaat, heeft al menig hernia’s behandeld. Door een combinatie van immuunrespons, absorptie van H2O, maar ook osteopathie via palpatie en sensing, kan je de hernia herstellen. 

Kan een Discus Hernia volledig herstellen ?

Is het waar dat je de symptomen van een Hernia kan onderdrukken met medicatie? Het antwoord is duidelijk, ja. Ook zelfs zonder medicatie noch behandeling kan pijn bij een Hernia verminderen. Dit wil niet zeggen omdat je niets of minder voelt dat de Hernia op zich veranderd is…

Dit antwoord is incompleet . Ja, de symptomen zijn minder maar je Hernia kan evolueren, veranderen in twee richtingen. Ofwel verder hetzelfde negatieve patroon volgen van vervorming en nog meer destructie zonder osteopathie. Ofwel het nieuwe patroon volgen van herstellen en worden zoals het bedoelt was te zijn. Sterk, belastbaar, wendbaar zonder ongemakken en zonder pijn met osteopathie.

Hoe veroorzaakt een Discus Hernia pijn?

Een discus bestaat uit twee delen, een centraal discus pulposus dat bestaat uit een zachte, gelachtige substantie bevat. een annulus fibrosus dat uit verschillende lamellen (als een ajuin) de gel omvat en beschermt. Het scheuren van deze lamellen kan op zich al reeds veel pijn veroorzaken en een voorbode zijn om later te evolueren tot een totale Discus Hernia doordat het zachte nucleaire centrum de lamellen doorboort en gaat drukken op de passerende zenuw. Indien deze de N. Ischiadicus is in de lage rug zal door het vrijkomen van inflammatoire proteïnen voelbaar zijn in gans het been en spreken we van Ischias.

Hoe wordt een Discus Hernia beter vanzelf of wordt symptoomloos?

Drie hoofdoorzaken die een osteopaat helpen tot het verkrijgen van een pijnvrije Discus Hernia :

  1. Immuunrespons van je lichaam: Uw lichaam herkent in een gezond lichaam een plaats van delict én de mate van hetzij weefselspanning tot weefselbeschadiging. Stoffen komen lokaal vrij om herstel te bekomen en zelfs te bespoedigen. Je lichaam bezit in normale omstandigheden alles om herstel te bevorderen. Ook immuniteit kan verbeteren na een behandeling.

  2. Absorptie van H2O: Het aangedane discusfragment bevat water. Door aangepaste belasting verdwijnt het water uit het fragment door absorptie in uw lichaam.

  3. Lokaal én totaal discus mechanisme: Deze laatste hoofdoorzaak maakt osteopathie zo enig maar ongenadig efficiënt. Lokaal kan je een discus voorstellen als een autoband. Wanneer de rubber eenzijdig begint te slijten dan kan de as van bewegelijkheid gecorrigeerd worden, lokaal. In tegenstelling tot een band bestaat ons lichaam (annulus fibrosus) uit levend weefsel!! Iedere dag krijgen we 330 biljoen nieuwe rubber ( cellen ) bij. Na 80 dagen de hoeveelheid van je lichaam. In de juiste richting (na een behandeling ) of verder in de verkeerde richting veroorzaakt door een as verschuiving. Héél vaak wordt een Discus Hernia gecreëerd doordat de totale lichaamsas uit balans is en zo chronisch de pijn onderhoudt. Een osteopaat onderzoekt door palpatie en sensing welk patroon er achter(Lokaal én Totaal) verscholen zit. Hij neemt je probleem letterlijk vast.

 

Iedere Hernia wordt gecreëerd . Het is de kunst als osteopaat de juiste creatie te vinden en de weg naar totaal herstel van Discus Hernia.

Aangeraden behandelingen

Eén reactie