Medifit-Waarschoot kinesitherapie

Het verhaal van Frank: herstel na corona dankzij Medifit

Dit is het inspirerende verhaal van Frank, een voormalige vrachtwagenchauffeur die zijn strijd tegen COVID-19 en de daaropvolgende revalidatie deelt. Na een moeilijke periode van gezondheidsproblemen, vindt Frank hoop en herstel dankzij de zorg en begeleiding van Medifit – Waarschoot. Zijn reis naar vitaliteit biedt niet alleen inzicht in de kracht van revalidatie, maar ook inspiratie voor anderen die op zoek zijn naar een weg naar welzijn en gezondheid.

Het verhaal van Frank

Ik ben Frank en ben 67 jaar. Mijn hele leven ben ik vrachtwagenchauffeur geweest wat een sedentaire levensstijl met zich meebracht. In het voorbije jaar heb ik corona opgelopen. Dit heeft zich intensief gezet op mijn longen wat zorgde voor een beperkte longcapaciteit, veel slijm en kortademigheid. 

Door herhaaldelijke nachtelijke hoestbuien sliep ik slecht waardoor de vermoeidheid zich steeds meer opstapelde. Ik werd niet echt beter na 4 antibiotica kuren te doorlopen en begon steeds meer last te krijgen van de bijwerkingen zoals een verzwakt immuunsysteem, vermoeidheid, kortademigheid en depressiviteit. 

Na deze minder succesvolle behandelingen heeft mijn arts me doorverwezen naar Medifit – Waarschoot om cardiovasculaire en respiratoire revalidatie te volgen. Na 2 maand autogene longdrainage, ademhalingsoefeningen en oefenschema’s in de medische fitness voor mijn conditie te volgen, voel ik me al een groot stuk beter. Dit uit zich in minder slijm, een betere nachtrust en fitter zijn overdag. Door deze positieve ervaring, wat zorgde voor een betere vitaliteit, heb ik besloten om mijn algemene fitheid verder te ontplooien in Medifit – Waarschoot door verder gebruik te maken van de medische fitness en hun begeleiding en expertise.