Medifit-Waarschoot

Het verhaal van Thomas: herstel na meniscusletsel dankzij Medifit

Ontdek het inspirerende verhaal van Thomas, een actieve 25-jarige die een meniscusblessure opliep tijdens zijn dagelijkse routine. Na een meniscushechting stond hij voor een uitdagend herstelproces. Bij Medifit Waarschoot vond hij niet alleen de juiste zorg en begeleiding, maar ook de geruststelling en informatie die hij nodig had om zijn revalidatie aan te pakken.

Het verhaal van Thomas

Hey! Mijn naam is Thomas en ik ben 25 jaar. Na het oplopen van een scheur in mijn rechter meniscus tijdens het diep hurken, onderging ik een meniscushechting. Door mijn actieve levensstijl met mijn job, fitness en vrienden maakte ik me toch wel zorgen in verband met het herstelproces en de revalidatie. Hier bij Medifit Waarschoot werd ik zeer goed opgevangen. Ik kreeg de nodige informatie over mijn letsel, de operatie en de revalidatie waardoor ik perfect wist wat me te wachten stond de komende weken en maanden. Wat startte met een zeer beperkte knie op vlak van beweeglijkheid en een verbod op steunname evolueerde al snel tot een knie waarbij de beweeglijkheid herwonnen was en waarbij ik de 2 krukken geleidelijk aan achterwege mocht laten. Momenteel ben ik bezig in de oefenzaal om onder begeleiding mijn stabiliteit, steunname, gangpatroon en kracht verder op punt te stellen. Ik voel mezelf elke week vooruitgaan en dit is mede te danken aan de enorm goede begeleiding van de gemotiveerde en enthousiaste therapeuten doorheen de kinesessies en de oefenschema’s die ik meekrijg om dagelijks thuis te kunnen oefenen.