Osteopathie en (top)sport

Geert Baert DO-MROB heeft de tweejarige opleiding Osteopathie en (top)sport gevolgd in 2009-10 in Nederland.              

                                                
Bij chronische of recidiverende sportletsels kan een osteopaat worden ingeschakeld. Als osteopaat ga ik op zoek naar de oorzaak van het optreden of slecht genezen van een blessure die zich mogelijks op een geheel andere plaats dan de klacht kan bevinden. Letsels veroorzaken niet altijd onmiddellijk klachten maar kunnen de belastbaarheid van het lichaam verstoren, met mogelijks klachten van spieren en/of gewrichten tot gevolg.


Osteopathie begint steeds meer belang te krijgen in de topsport. De meeste topsporters bezoeken regelmatig een osteopaat, gebeurt dit niet op de club (voetbal, tennis, enz…) dan individueel in het kabinet van de osteopaat.

Al jaren is onze praktijk gespecialiseerd in het benaderen van topsporters en de specifieke problemen eigen aan de sport die ze beoefenen.


De behandeling omvat specifieke training, optimaliseren van houding, kracht, concentratie, voeding, mental state, revalidatie , enz...

Ook preventief kunnen sporters worden gescreend. De doelstelling is immers atleten van gewoon goed naar optimaal te brengen door mogelijke intrinsieke risicofactoren te detecteren voor ze klachten veroorzaken.

Dit betekent dat een osteopathische benadering ten zeerste complementair is met de andere praktijk-disciplines.

400
Een osteopaat is erin getraind de biomechanische mankementen op te sporen en te verhelpen door manuele technieken.

Hij/Zij zorgt ervoor dat je lichaam biomechanisch correct zit, zodat je jouw optimaal vermogen in je sportprestaties kan steken.

Wist je dat een biomechanisch correct lichaam ook minder snel tot blessures leidt?

Een screening op regelmatige basis bij de osteopaat is voor de sporter een must om vervelende blessures te vermijden.